Bel voor een consult of informatie 023 - 526 39 22

gratis inloopspreekuur elke maandag van 7.30 – 09.00 uur

(Sport) Revalidatie

Heeft u langer dan 6 weken klachten, of als klachten steeds terugkomen dan komt u in aanmerking voor revaldatie therapie. We zijn gespecialiseerd in het op deze manier behandelen van klachten van m.n. de lage rug, schouder, knie en enkel en RSI-klachten. Ook na een operatief ingrijpen of voor het herstel na een sportblessure, is een actieve revalidatie een aan te bevelen methodiek.

De revalidatie levert niet alleen relatief snel resultaat, maar vooral ook een structureel herstel.
Want hoe onafhankelijker van zorg u bent, des te beter. Geen kortstondige oplossingen dus, maar duurzame resultaten voor de lange termijn.
U heeft meer vertrouwen in uw lichaam, u voelt zich over het algemeen beter, u bent beter en langer belastbaar en weet waar de overbelastende grenzen liggen en gaat er naar handelen.

De pijn en/of stijfheid en verminderde belastbaarheid (ook wel deconditionering genoemd) worden met een persoonlijk trainingsprogramma aangepakt. We volgen het principe waarbij de trainingsbelasting stapsgewijs wordt opgevoerd.
Een dergelijk manier van behandelen van langer bestaande klachten neemt doorgaans langere tijd in beslag. Een behandelperiode van 3 maanden met gespreide behandelsessies (bijvoorbeeld 24 behandelsessies) is zeker reëel en gerechtvaardigd. U zult dus wel gemotiveerd moeten zijn om het volledige programma te doorlopen.

Met de speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeuten en de zeer uitgebreide oefenfaciliteiten bieden wij u een optimale mogelijkheid tot herstel.

Werkwijze

Met de intake inventariseren we nauwkeurig uw klacht. Dit gebeurt op basis van een persoonlijk gesprek, lichamelijk onderzoek, een vragenformulier en zonodig speciale meetapparatuur.
Naar aanleiding van onze bevindingen en toegespitst op uw situatie en mogelijkheden, maken we samen met u een behandelprogramma.

Uw persoonlijke trainingsschema wordt opgesteld. Gedurende minimaal 6 weken, 2-3x per week, wordt onder begeleiding van een fysiotherapeut getraind. Hierbij zal het accent liggen op versterking van spieren en gewrichten en verhoging van de belastbaarheid.
Met een tussentijdse evaluatie wordt na 6 weken bekeken of de behandeling succesvol is en of voortzetting zinvol is.

Het programma wordt voortgezet gedurende 6 weken, vergelijkbaar met fase 1.

Met u wordt het eindresultaat besproken, wordt advies gegeven over voorkomen van klachten en wordt opnieuw een vragenformulier ingevuld.
Aan de verwijzend arts wordt verslag gedaan.

Welke faciliteiten?

  • Goede bereikbaarheid met parkeerruimte voor de deur. (er is een invalide parkeerplek direct voor de deur)
  • Geen wachttijden.
  • Oefenzaal met zeer uitgebreide oefen- en revalidatie faciliteiten.
  • Optimale behandelmogelijkheden in de oefenzaal
  • Privacy door aparte behandelkamers.
  • Ruime en schone kleed- en doucheruimtes met opberglockers.
  • De vestiging Aerdenhout is rolstoel toegankelijk.

Afspraak maken

Vul het formulier in en u wordt binnen één werkdag teruggebeld

cal
Behandeling binnen 24 uur Afspraak maken
  • logo
  • logo
  • logo